TR TR
en EN
ru RU
9000 TRY
9000 TRY
İlk depozito için
ŞİMDİ AL

Japonya — Hırvatistan

Mostbet: Japonya — Hırvatistan. çatışma tarihi


mostbetr.com ile birlikte, bugün Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda oynayacak takımların karşılaşmalarının tarihini dikkatinize sunuyor.

Zaten bugün 1/8'lik final etabı Japonya ile Hırvatistan arasındaki maçla devam edecek. Parimatch Ukrayna , Hırvatları favori olarak görüyor ve onlara çeyrek finale yükselmeleri için 1,55'lik bir katsayı veriyor.

Bildiğiniz gibi Hırvat milli takımı 1998 Dünya Kupası'nın bronz madalya sahibidir. Bu nesil oyunculara, mantığın aksine, altın denir, o takımın liderleri ulusal kahramanlar olarak onurlandırılır ve daha fazlasını başarmanın mümkün olmadığı için pişmanlık duyarlar. Ne de olsa, Dünya Kupası yarı finallerinde Fransızlara karşı "dama" önde gidiyordu, ancak ne öncesinde ne de sonrasında milli takım adına gol atamayan Lilian Tyuram çift gol attı. Mutlak bir futbol destanı - bazıları için, diğerleri için ne.

Hırvat futbolunu seven herkes bu hikayeye fazla girmemeli: "altın takım" Dünya Kupası'na kadar parlamadı. "Dama" ve hakem Pedersen ile olan hikaye zaten bizim futbol destanımız, ancak yine de bir yere varmadı: sonunda, hakem Kosovsky'nin Kiev'deki golünü saysaydı, skor ancak ikisinin toplamı kadar eşit olurdu toplantılar. Ancak seçim grubunda, "dama" sadece birinci olmayı başaramadı, aynı zamanda üçüncü sırayı almaları ve hiçbir yere gitmemeleri gerekiyordu. Son maçta Danimarkalılar ve Yunanlılar arasında sadece bir beraberlik, geleceğin Avrupa şampiyonlarını ikinci sıranın dışına itti ve Blaževych'in takımına tarihi bir şans verdi.

Ve Hırvatlar ne kadar ileri giderse o kadar iyi. Ukrayna'ya karşı kazanılan zaferden önce hala sorular varsa, o zaman dama grubu kötü uygulama ve zayıf esnemeler nedeniyle eleştirilebilir, ancak daha fazlası değil. Ancak rakipler de şanslıydı: Dünya Kupası'na ilk kez katılan Jamaika ve Japonya, şimdi aynı Danimarkalılardan daha zayıf görünüyor.

İlk turda, "dama" Jamaikalıları parçalara ayırdı (3:1) ve playofflarda bir yer garantilemek için Japonlara karşı oynadılar. Çok temkinli geçen bir ilk yarının ardından Hırvatistan, Kawaguchi'nin golü üzerindeki baskıyı artırdı ve Shuker birçok şansından birini çevirdi.

Yine de, o anda, hiç kimse gridde daha fazla başarılı ilerlemeyi üstlenemezdi - ve Arjantinlilerin üçüncü turdaki yenilgisi, şüpheciliği oldukça artırdı. Ancak Hırvatlar ekledi ve ekledi. O zamanlar çok güçlü olan Rumenlere karşı 1/8'de sadece Bohdan Stela'nın kahramanlıkları sayesinde 1:0 kazandılar ve 1/4'te Alman milli takımını yendiler! Ve Tyuram olmasaydı... "Dama" da üçüncülük maçında Hollandalılara karşı kazandı.

Muhtemelen kimse bu maçı izlemedi, ancak Japonlar gruptaki üçüncü maçı Jamaika'ya kaybetti. Hırvatlarla çok zayıf görünen ve Arjantin'le profesyonel bir takıma hiç benzemeyen aynı Jamaika! Ve dört yıl sonra, "mavi samuray" Dünya Kupası'nı düzenleyecekti...

Bir şeyin değiştirilmesi gerektiği anlaşıldı ve Japonlar işe koyuldu. Yerel uzman Takeshi Onada'nın yerini milli takımlarla çalışma ustası Philippe Trussier aldı, takım özellikle en iyi rakiplere karşı maç deneyimi için 1999 Amerika Kupası'na gitti ve genel olarak kendi sahasında Dünya Kupası'nda iyi performans gösterdi. Ve Troussier'den sonra mutlak bir efsane Japonya'ya geri döndü.

2002 yılına kadar Zico sadece Japonya'da oynamakla kalmadı, bir kült karakter oldu. İnanılmaz bir oyunun standardı (bir şey daha: dünyanın en iyi oyuncularından biri!) ve uzun futbol ömrü (Casima Antlers'ı 40 yaşında şampiyonluğa taşıdı) Brezilyalıya adalarda bir kült statüsü kazandırdı: özellikle , bu takımda sadece üç yıl oynamasına rağmen, Casima stadyumunun yakınına bir anıt dikildi.

Zico liderliğinde Japonlar 2004 Asya Kupası'nı kazandı, Konfederasyon Kupası'nda iyi bir performans sergiledi (Brezilyalılarla berabere kaldı, Yunanlara karşı bir galibiyet) ve futbol dünyasında giderek daha fazla kendilerinin oldular. 2006 yılına kadar Hırvatistan'da bir nesil değişikliği yaşanıyordu ve Zico'nun takımının Brezilyalıların hemen ardından grupta ikinci sıra için mücadele etmesi beklenebilirdi... Ama beklendiği gibi olmadı.

Guus Hiddink'in muazzam figürü, ikisini de playoffların dışında bıraktı. Ne deneyim eksikliği (Dünya Kupası olmadan 32 yıl) ne de hakem hataları Avustralya milli takımını durdurmadı. Japonlarla oynanan maçta hakem Schwarzer'e bariz bir faulle gol attı ve Hırvatlarla ... ikinci sarı karttan sonra Šimunić'i oyundan çıkarmadı.

Evet, evet, tam o sırada Graham Paul çarpışması oldu. Buna neyin sebep olduğunu biliyor musun? Hakem, uyardığı oyuncuların isimlerini doğrudan sarı kart üzerine ve kısaltılmış olarak yazdı. Bu genellikle futbol için ortak bir hikaye, ancak ne yazık ki Polla için, o maçta sadece Šimunić değil, Dario Šimić de Hırvatlar için oynadı. Anket, ilk kartın Dario tarafından gösterildiğine karar verdi ve Shimunich'i ancak son düdükten sonra gösterdiği (Viduka'ya saldırganlık nedeniyle) üçüncü sarıdan sonra çıkardı.

Ve böylece Avustralya, Japonları 3:1 yendi, Hırvatlar ile 2:2 oynadı ve İtalyanlar için Dünya Kupası yolunu neredeyse kapattıkları playofflara girdi. Üçüncü turda bir beraberlik "Sockeruz"a yakıştı çünkü Japonlar Hırvatlar ile puansız bir beraberlik oynadı. Ve özellikle Dario Srna'nın kaçırdığı penaltı nedeniyle bir beraberlik gerçekleşti. Japonların kalecisi Kawaguchi, hangi köşeden atlayacağı konusundaki kararını son anda değiştirdiğini itiraf etti. Srna harika bir frikik attı ama bu takımı kurtarmaya yetmeyecek.

Bir hazırlık maçındaki galibiyet dikkate alındığında, Japonların "dama" karşısında bir galibiyet, bir mağlubiyet ve birer beraberliği var.

 

Takımımız futbol haftasını dört gözle bekliyor. Bizimle bahis yapın. Giriş https://mostbetr.com/

0 0)
İnceleme ekle
9000 TRY
9000 TRY
İlk depozito için
ŞİMDİ AL
İndir:
Şimdi ilk yatırımınıza özel
9 000 ₺ + 250FS bonus hediye!